Filmul „Billion Star Hotel” a obținut Diploma de Excelență în cadrul ediției a XIX-a ACOR

In perioada 21-24 februarie 2016, a avut loc CEA DE A XIX-A SESIUNE ORDINARA A ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA – A.Co.R. care s-a desfașurat la București.  La acest important eveniment au participat Prim-ministrul României, Dacian CIOLOȘ, miniștri ai Guvernului României, președintele Comitetului Regiunilor, Markku MARKKULA, ambasadori acreditați la București, precum și delegații ale asociațiilor, din țară și din străinătate, cu care ACoR este parteneră. In cadrul acestei adunări, printre hotarari legate de bugetele comunelor si rapoarte de activitate, au fost acordate 5 premii in semn de apreciere deosebita pentru sustinerea si promovarea culturii si a sportului in mediul rural. Unul din ele a fost primit de echipa filmului Billion Star Hotel, pentru premiera din data de 20 februarie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Dreptatii Sociale.

Asociaţia Green Art Tour, Fundaţia Buckner România, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, Asociaţia Asistenţei Rutiere din România şi GAT Films Transilvania au desfasurat un eveniment reprezentativ la nivel naţional cu ocazia „Zilei Mondiale a Dreptăţii Sociale” – 20 februarie 2016, începând cu ora 19, concomitent în 12 localităţi din România.

Evenimentul cu caracter caritabil replicat în toate cele 12 localităţi a avut la bază premiera filmului românesc de lung metraj „Billion Star Hotel” distins cu premiul „Cel mai bun film” la 5 festivaluri din Statele Unite ale Americii. Este pentru prima dată când premiera unui film în România se desfăşoară în cadrul mai multor evenimente organizate concomitent. Localităţile care au accesat proiectul „Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale” – 20 februarie 2016 şi care au organizat premiera filmului în cadrul acestui eveniment caritabil pe data de 20 februarie 2016, începând cu ora 19 sunt: Bucureşti – Cinema Scala, Târgu-Mureş – Cinema Arta, Râciu (Mureş), Dumbrăviţa (Timiş), Fântânele (Iaşi), Luncaviţa (Tulcea), Gurghiu (Mureş), Mihail Kogălniceanu (Tulcea), Coroisânmartin (Mureş), Robeasca (Buzău), Deda (Mureş), Suseni (Mureş).

Iata programul zilei de 22 februarie 2016 a celei de-a XIX-a sesiuni ordinare a Adunării generale cu tema „ABNEGAȚIE, ALTRUISM, ARMONIE ȘI AUTORITATE ÎN ASOCIAȚIA ACOR – 2016”

În SALA DE CONFERINȚE „Paris”, liftul din partea dreaptă, etajul 13, festivitatea de acordare a distincțiilor Asociației Comunelor din România pe anul 2015, respectiv:

  • Conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 6 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de șase ori în această funcție, începând cu anul 1992.
  • Conferirea, în cadrul celei de-a X-a ediții, a DIPLOMEI DE EXCELENȚĂ ȘI A TITLULUI DE MERIT „Nicolae SABĂU” – „CHINTESENȚA FRUMUSEȚII CÂNTECULUI POPULAR NAȚIONAL” – 2015, unor comune și/sau primari ai acestora, în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru contribuția lor, la nivel național, la promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc. Este invitat să efectueze înmânarea distincțiilor DOMNUL Nicolae SABĂU.
  • Conferirea, în cadrul celei de-a VII-a ediții, a ORDINULUI DE MERIT, TROFEULUI și DIPLOMEI DE EXCELENȚĂ „Corneliu LEU” – 2015, unor comune și/sau primari ai acestora, în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru activitatea depusă în domeniul literaturii și publicisticii, în mediul rural.  Este invitat să efectueze înmânarea distincțiilor DOMNUL conf. univ. dr. Vlad LEU.
  • Conferirea, în cadrul celei de-a II-a ediții, a ORDINULUI DE MERIT, TROFEULUI și DIPLOMEI DE EXCELENȚĂ „Ivan PATZAICHIN – 2015”, unor comune și/sau primari ai acestora, în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru activitatea depusă în sprijinul promovării activităților sportive în mediul rural.  Este invitat să efectueze înmânarea distincțiilor DOMNUL Ivan PATZAICHIN.
  • Invitat să participe domnul Ovidiu-Radian VASU, producător al filmului de lung metraj „Billion Star Hotel”, selectat și nominalizat la US Hollywood International Film Festival a câștigat premiul de „Cel mai bun film străin” al festivalului din Los Angeles, Statele Unite ale Americii.

 

articol dumbravita

diploma acor

poza de grup premiu acor mare

trofeu si diploma acorsala acor