Apel de participare la Ziua Mondiala a Dreptății Sociale (ONU) – 20 Februarie 2016

ÎN ATENȚIA:

Organizațiilor implicate în protecția drepturilor copiilor, unităților administrativ teritoriale din mediul rural, Institutului Cultural Român, organizațiilor non-guvernamentale – fundațiilor/asociațiilor, grupurilor de inițiativă, organizațiilor politice și altor organizații din România. 

Asociația Green Art Tour, Fundația Buckner România, D.G.A.S.P.C. Mureș, Asociația Asistenței Rutiere din România și GAT Films Transilvania, anunță organizarea unui eveniment reprezentativ la nivel național cu ocazia “Ziua Mondială a Dreptatii Sociale – 20 februarie 2016”, orele 19, în localitățile rurale din România. 

Obiectivele evenimentului național: 

  1. Realizarea a 500 de evenimente locale de promovare a acestei zile, prin:

 

  • Activitati filantropice dedicate, ce se vor desfasura in localitatile implicate, in beneficiul integrarii copiilor afectati de excluziunea Actiunile umanitare se adreseza copiilor care au obtinut rezultate de valoare în manifestări interne si/sau internationale cu caracter cultural – artistic, sportiv, tehnico-stiintific sau care prezinta o competenta personala a carei valoare este recunoscuta (arte, sport, cultura, muzica, educatie etc.)

 

  • Evenimente de promovare si proiectie a filmului romanesc in mediul rural si in diaspora. Filmul ales pentru anul 2016 este „BILLION STAR HOTEL”, un film ce dezvolta tema incluziunii copiilor aflati in situatii de risc. Proiectiile vor fi realizate simultan in localitatile implicate in promovarea acestei zile importante de 20 februarie, la ora Proiectul se se doreste a fi o actiune reparatorie la discriminarea publicului din tara si diaspora, care nu are acces la proiectii cinematografice.

 

2.   Cel putin 500 de copii, cate unul din fiecare localitate implicata, vor beneficia de burse dupa modelul „Bursa Buckner – Motivaţie şi Performanţă”. 

 

  1. Constientizarea copiilor cu varste cuprinse intre 7-11 ani de faptul ca protejarea naturii este un concept eficient de convietuire intr-un mediu sanatos. Peste 5000 de copii din 500 de localitati vor primi cadou cartea “Vocea lui Matei, Duminica in care am salvat planeta”.

 

Pentru ONU (Organizația Națiunilor Unite), Dreptatea socială reprezintă esența misiunii de promovare internațională a dezvoltării și a demnității umane. Declarația din 20 februarie 2007 (anul declarării acestei zile de 20 februarie ca zi oficială a dreptății sociale) pune accent pe garantarea unui trai decent prin formare, muncă dar și protecție socială.

Celebrarea acestei zile pe teritoriul statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite, ar trebui să contribuie la consolidarea eforturilor desfășurate de ONU pentru eradicarea sărăciei, egalitate între sexe și acces fără restricții la bunăstarea socială. 

Ziua de 20 februarie 2016, este un prilej deosebit de solidarizare a tuturora, de conștientizare a importanței integrării în societate a copiilor afectați de excluziunea socială și de participare proactivă la eradicarea discriminării sociale. 

 

Pentru mai multe detalii și afiliere la proiect:

 

ASOCIATIA GREEN ART TOUR

Adresa: Bucuresti, Soseaua Pantelimon, Nr.239

Telefon:

0749-332.389;

0752-476.311

E-mail: ciprian@greenarttour.ro,  birou@greenarttour.ro, ovidiu@greenarttour.ro

Website: www.greenarttour.ro

Facebook:  https://www.facebook.com/GreenArtTour

Afis Ziua Mondiala a Dreptatii Sociale 2016