Lung metrajul independent „Billion Star Hotel” ia cu asalt festivalurile din Hollywood

Dacă nu sunteți apropiați ai celor care au fost implicați în realizarea acestui film, probabil nu ați auzit încă de lung metrajul Billion Star Hotel”.  Poate și din cauză că filmul este unul independent, finanțat din resurse provenite din mediul privat, care nu se află pe lista oficială a CNC România. Dar cu siguranță nu ați auzit de film, pentru că echipele de producție și cea artistică, lucrează neîntrerupt de 4 ani să finalizeze acest proiect. Nici regizorul, Alecs Năstoiu, nici producătorul, Ovidiu Vasu, ambii aflați la debut în lung metraj, nu au dorit să promoveze din timp ideea unui produs finit, care in permanență a fost sub amenințarea renunțării, din cauza restricțiilor de ordin financiar.

Dar iată că a sosit și momentul în care GAT Films Transilvania, o casă de producție recent înființată, în Târgu-Mureș, să aibă onoarea să anunțe că filmul de lung metraj  Billion Star Hotel,  selectat și nominalizat la US Hollywood International Film Festival a câștigat premiul de “Cel mai bun film străin” al festivalului din Los Angeles, Statele Unite.

best foreign film

US Hollywood International Film Festival organizează în fiecare an o Gala de premiere, un  eveniment select, în care pe lângă filmele concurente, sunt invitate personalități importante din industria cinematografică. Anul acesta,în competiție au intrat aproximativ 700 de filme din 25 de țări din care 230 de filme au fost selectate oficial și doar 15 dintre acestea, nominalizate la diferite categorii. Billion Star Hotel s-a aflat intre aceste 15 titluri nominalizate. Actori, producători sau regizori ai unor productii celebre precum Matrix, Seinfeld, Misiune Imposibilă, Fearless sau Ice Age, alaturi de personalități din lumea modei, cum ar fi Miss Universe 2013, au fost invitații de gală ai acestui festival.

Filmul “Billion Star Hotel” a mai fost premiat la încă 4 festivaluri din Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Acestea sunt intr-o ordine aleatorie:

  1. Los Angeles CineFest

Los Angeles, Statele Unite

Caștigător – Cel mai Bun Film de lung metraj – “Winner – Best Feature Film”

Billion Star Hotel - Hollywood award

Festivalul este organizat de Mark Mos, de la Kodak Entertainment care este un  regizor de imagine multi premiat dar și organizator ale unor premiere de film de prestigiu. Mark a organizat premierele unor  filme de Oscar precum: “Gladiator” (Russell Crowe), “Misiune Imposibila 2” (Tom Cruise), “Gone in 60 de secunde” (Nicholas Cage, Angelina Jolie), “Cum Grinch a furat Crăciunul” (Jim Carrey ), și multe altele.

Mark este de asemenea și regizor, așa cum spuneam mai sus ; el are diplomă de master în televiziune și producție de film. Filmele sale au fost prezentate la festivaluri de film în orașe cum ar fi Los Angeles, Chicago sau Salt Lake City și, de asemenea, in numeroase țări europene. Pentru mai multe informații, puteți accesa:

http://lacinefest.weebly.com/october.html

best foreign film at ushiff

  1. Hollywood Independent CineFest

Hollywood, Statele Unite

29 Noiembrie, 2015

Câștigător – Cel mai bun film de lung metraj  – “Winner – Best Feature Film”

Hollywood Independent CineFestival este un festival care își are originea în Hollywood, CA. Fondatorii săi sunt realizatori de film câștigători de premii prestigioase sau doar nominalizați. HICF a fost creat ca o platformă pentru regizori pentru a prezenta munca lor lumii întregi și pentru a câștiga recunoaștere internațională. În fiecare ediție, specialistii din industrie văd in privat fiecare film și votează pentru cel mai bun proiect pe diverse categorii. Mai multe detalii găsiți pe:

https://twitter.com/HICineFestival 

With Hoyt Richards

  1. LAIFFA – Los Angeles Film Festival Awards

Los Angeles, Statele Unite

Câștigător – Cel mai bun film – toate genurile “Winner – Best feature film (all genres)”, Câștigător – Cel mai bun design de sunet “ Winner – Best sound design”

With Kimberley Kates from Seinfeld

  1. Hollywood International Moving Pictures Film Festival

Hollywood Blvd – Los Angeles, Statele Unite

Award of Recognition: Feature Film

Premiul de recunoaștere – film de lung metraj

La acest festival, “Billion Star Hotel” a beneficiat din partea juriului de premiul de recunoastere – prima mențiune specială la categoria film de lung metraj. Practic a fost catalogat ca fiind al doilea film din festival.

Pentru mai multe detalii accesați:http://www.himpff.com/winners-november.html

Foto_BSH_93

Lista completa a festivalurilor la care filmul Billion Star Hotel a participat sau a castigat premii (pana la data de 7 ianuarie 2016) o gasiti mai jos. Lista cuprinde 12 premii si 19 selectii.

Dacă v-am făcut curioși să aflați mai multe despre film, pentru că până să îl vizionați, mai aveți un pic de așteptat, vă propunem să vedeți videoclipul piesei oficiale cu același titlu, Billion Star Hotel, interpretată de Vizi Imre. Ca o scurtă paranteză, la un alt festival, în Spania de data aceasta, Vizi Imre a obținut trofeul pentru cea mai bună muzică de film, cu soundtrack-ul original al filmului Billion Star Hotel. Vom continua publicarea listei cu premii și a selecțiilor oficiale obținute până în momentul de față de Billion Star Hotel.

Până la următorul comunicat, puteți asculta, pe repeat, piesa lui Vizi:

Billion Star Hotel” – Un film cu atâtea povești câti spectatori

„Billion Star Hotel” este un film realizat în regia lui Alecs Năstoiu si produs de Ovidiu Vasu, avându-i în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Rădulescu si Teo Marton.

Este reconstituirea dramelor sufletești a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu si Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții.

Profilul psihologic al acestora începe să se contureze odată cu poveștile marcante ale vieții personale, pe care și le împărtășesc cu naturalețe pe parcursul călătoriei.  Fiecare poveste este un „de ce” și, totodată, un ghid de supraviețuire.

BSH_mic_14

Arthur Popescu – un cuceritor descurcăreț, își transformă drama într-un modus vivendi. Iubește femeile, le folosește și pleacă. Fiecare dintre ele i se oferă, neoferindu-i, însă, nimic.

BSH_mic_35

Panait Surdu – un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de către tată și, fără explicații, pierde prima și singura iubire  pe care o va căuta neîncetat și pe care o va regăsi printre amintirile unei tinere orfane.

BSH_mic_02

Sică Generalu’- „tatăl maternal” care se înconjoară de copii uitați de lume, cărora le oferă căldura unui cămin, pe care îi educă cu responsabilitate după regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, în același timp, tatăl pe care și l-ar fi dorit și mama care l-a părăsit, suplinind prin acțiunile sale rolul acestora.

Foto_BSH_136

Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.

Este o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști “atent” care „înfulecă” povestea și, cu minuțiozitate,  ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.

BSH_mic_26

Urmăriți-ne in continuare pe site-ul www.billionstarhotel.ro și fiți alături de noi pe pagina de facebook a filmului pentru noi dezvăluiri, alte premii câștigate și noutăți.

____________________________________________________________________________

BSH list of awards and screenings

 

US Hollywood International Film Festival

Hollywood, United States

December 15, 2015

Winner – Best Foreign Film

 

Miami Independent Film Festival (October 2015)

Miami, Florida, United States

Winner – Best Feature Film  ;

 

Los Angeles CineFest

Los Angeles, United States

Winner – Best Feature Film  ;

 

Hollywood Independent CineFest

Hollywood, USA

November 29, 2015

Winner – Best Feature Film

 

Accolade Global Film Competition

La Jolla, United States

Award of Excellence: Film Feature

 

LAIFFA – Los Angeles Film Festival Awards

Los Angeles, United States

Winner – Best feature film (all genres), Winner – Best sound design

 

Hollywood International Moving Pictures Film Festival

Hollywood Blvd – Los Angeles, United States

December 31, 2015

Award of Recognition: Feature Film

 

Digitalmation Awards

Winner – Best Drama

 

Eurofilm Festival

Málaga, Spain

Winner – Best Film, Winner – Best Director, Winner – Best Music

 

Singapore World International Film Festival

VivoCity, Singapore

January 8, 2016

Selected

 

Hong Kong World International Film Festival

Kowloon, Hong Kong

January 25, 2016

Selected

 

IndiEarth XChange 2015

Chennai, India

Selected

 

Another Independent International Film Festival (AIFF)

Eau Claire, WI, United States

Selected

 

THESSALONIKI AGORA FILM MARKET

THESSALONIKI, GREECE

November 13, 2015

 

Jehlum Short & Long Film Festival

Bangalore, India

Selected

 

Barcelona Planet Film Festival

Barcelona, Spain

Selected

 

#TOFF – The Online Film Festival

Selected

 

SILVER DOLLAR FILM FESTIVAL

December 11, 2015

Selected

 

Indie Film Festival

Switzerland

Official selection

Logo BSH var. 4 (export din film)