Gara din Teaca, platou de filmare pentru primul lung metraj produs100% in judetul Mures

Filmarile la productia “Billion Star Hotel”, primul film de lung metraj realizat in judetul Mures au continuat marti, 9 septembrie, locatia aleasa fiind zona din spatele Bisericii Reformate de pe strada Bolyai. Actiunea filmului se desfasoara in Targu-Mures si in alte localitati din judetul Mures si aduce in prin plan intalnirea pur intamplatoare a trei oameni ai strazii, in Gara Mica din Targu-Mures. 

Proiect demarat acum doi ani

Gasind o geanta diplomat in care ei spera sa fie o avere, cei trei barbati se pun la masa si isi povestesc vietile. In final, uitand parca de servieta si de scopul initial al intalnirii, ei intemeiaza o prietenie de lunga durata. Povestea este una optimista, generand astfel mesajul principal al filmului, ca cele mai de pret lucruri din lume sunt prietenia, familia si apropierea dintre oameni, acestea fiind prezentate in contrast cu marginalizarea creata de lumea materiala adusa pe ecran de Nicu Mihoc, Dan Radulescu, Theo Marton, Raul Suteu, Erich Lukas, Eduard Dobre, Nicolae Cristache, Csaba Ciugulitu, Ciprian Mistreanu, Anca Loghin, Alexandra Tifrea, Ioana Cheregi, Horatiu Copreanu, Ciprian Belean, Roxana Nemes, atentii coordonati de Alecs Nastoiu care semneaza regia si scenariul filmului. “Billion Star Hotel” este un proiect pe care l-am demarat acum doi ani. Am inceput aici in Targu-Mures practic de la zero prin cooptarea actorilor, a echipei, a tot ce inseamna productia de film. Dupa doi ani de zile am inceput filmarile, suntem practic la a noua zi de filmare. Filmarile la acest film dureaza 26 de zile, in fiecare zi avem alte locatii, alte personaje. Tema filmului este prietenia, este vorba de trei oameni ai strazii care se intalnesc miraculous, gasesc o servieta care reprezinta de fapt ispita banilor. Cei trei trebuie sa reziste acestei ispite, acest lucru se va putea vedea la finalul filmului. Speram ca in vara anului viitor filmul sa apara in cinematografe. Ne dorim din tot sufletul acest lucru, exista anumite etape si doar din vara anului viitor putem vorbi de acest film in cinema,atografe”, a precizat Alecs Nastoiu, scenaristul si regizorul filmului “Billion Star Hotel”. 

Camatarii, banii si servieta

Printre protagonistii zilei de filmare de marti s-a numarat si actorul Rares Budileanu, care intruchipeaza unul din cei doi camatari ai filmului regizat de Alecs Nastoiu. “Joc rolul camatarului 1 care impreuna cu prietenul lui, camatarul 2, fac tot felul de chestii sa obtina niste bani. Am filmat scena cu o familie de tineri din care reiese ca ei nu primesc banii in timp util si fac in asa fel incat sa le ia acestora casa. Legatura celor doi camatari cu personajele principale din film este ca dorim sa le luam servieta pe care ei o primesc, aflam de ea, vrem sa punem mana pe ceva ce nu stim ce e acolo dar nu apucam sa facem asta”, a mentionat Rares Budiuleanu.

Citeste tot articolul aici:

Gara din Teaca s-a transformat in platou de filmare pentru primul film de lung metraj realizat 100% in provincie. Filmul “Billion Star Hotel” are ca tema prietenia intre trei barbati cu scoala care au ajuns pe strazi. Unul dintre ei este interpretat de actorul Dan Radulescu, originar din Bistrita.

Actiunea filmului se desfasoara in Targu Mures si in alte localitati din judet, dar si din Bistrita-Nasaud, una dintre acestea fiind Teaca, comuna aflata la granita cu judetul Mures, traversata de o linie ferata ingusta pe care circula mocanita.

„Tema filmului este prietenia. Subiectul este reprezentat de intalnirea pur intamplatoare a trei oameni ai strazii, in Gara Mica din Targu Mures. Gasind o geanta diplomat in care ei spera sa fie o avere, cei trei barbati se pun la masa si isi povestesc vietile. In final, uitand parca de servieta si de scopul initial al intalnirii, ei intemeiaza o prietenie de lunga durata, prietenie de care nu au avut parte, ei luptandu-se toata viata cu singuratatea. Cei trei barbati sunt oameni cu scoala, care din anumite motive (pe care ei si le expun in povestiri pe parcursul filmului), au ajuns sa traiasca pe strada. Povestea este una optimista, generand astfel mesajul principal al filmului, ca cele mai de pret lucruri din lume sunt prietenia, familia si apropierea dintre oameni, acestea fiind prezentate in contrast cu marginalizarea creata de lumea materiala”, se arata pe pagina web a filmului.

Regia si scenariul ii apartin lui Alecs Nastoiu. In film apar: Nicu Mihoc, Dan Radulescu, Theo Marton, Raul Suteu, Erich Lukas, Eduard Dobre, Nicolae Cristache, Csaba Ciugulitu, Ciprian Mistreanu, Anca Loghin, Alexandra Tifrea, Ioana Cheregi, Horatiu Copreanu, Ciprian Belean, Roxana Nemes. Coloana sonora ii apartine lui Vizi Imre, producatorul filmului fiind Ovidiu Vasu.

Filmul este realizat de Asociatia Culturala Green Art Tour si GAT Films care si-au propus sa lanseze „cel mai indraznet proiect cinematografic realizat 100% in provincie”.

Iata ce a declarat actorul Dan Radulescu:  „Speram sa reusim sa facem filmul acesta. Ar fi prima productie care se realizeaza 100% in provincie, ceea ce mi se pare o realizare extraordinara, nu pentru orgoliu sau pentru a demonstra neaparat cuiva ceva, ci pentru faptul ca si aici, cu fortele noastre, putem sa facem lucruri de foarte buna calitate”.

La film se lucreaza intens zilele acestea, se turneaza scene – inclusiv in Gara Teaca – el urmand sa fie lansat in aceasta toamna.

Citeste tot articolul aici: