LANSARE PROIECT BILLION STAR HOTEL

Asociatia Culturala Green Art Tour si GAT Films au placerea de a va invita la lansarea PROIECTULUI CINEMATOGRAFIC BILLION-STAR HOTEL (BSH), primul film artistic romanesc de lung metraj ce va fi produs in judetul Mures!

Evenimentul va avea loc SAMBATA, 21 SEPTEMBRIE 2013, in Sala Mare a CINEMATOGRAFULUI ARTA din TARGU MURES, incepand cu ora 19:00.

Evenimentul va cuprinde:

– Prezentarea proiectului independent Billion Star Hotel – moderatori Dan Radulescu si Nicu Mihoc

– Vizionarea rezumatului de 11 minute (extended trailer) al filmului artistic BILLION STAR HOTEL

– Dezbateri cu echipa de productie – Moderatori Dan Radulescu si Nicu Mihoc

– Conferinta de presa cu echipa de productie a filmului

– Cocktail

 

INTRAREA SE VA FACE PE BAZA DE INVITATIE!

 

Cateva cuvinte despre proiect:

DESPRE REGIZOR: Alecs Nastoiu este absolvent al universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, specializarea Regie de Film si Televiziune. Scurt metrajele regizate de acesta (Strada Fericirii nr. 9, O noua casa, 5 ani sau 5 minute?) au fost nominalizate la festivaluri internationale de prestigiu, cum ar fi: New York International Independent Film and Video Festival (SUA), Maremetraggio Film Festival (Trieste, Italia), Festival Internacional de Cinema do Algarve (Portugalia), International Short Film Festival Munich BUNTER HUND (Germania), Euroshorts Festival (Varsovia, Polonia), Sao Paulo International Short Film Festival (Brazilia) etc.

DESPRE PRODUCATOR: Ovidiu Vasu este un om cunoscut in judetul Mures, cu vasta experienta manageriala, caruia i s-a propus sa coordoneze acest important proiect cultural, in calitate de producator. Din pasiune pentru film, acesta a raspuns afirmativ si datorita lui, primii pasi ai acestui proiect s-au materializat in rezumatul de 11 minute al filmului Billion Star Hotel.

DESPRE FILM: Actiunea filmului se desfasoara atat in oras in Targu Mures, cat si in alte localitati din judetul Mures. Tema filmului este prietenia. Subiectul este reprezentat de intalnirea pur intamplatoare a 3 oameni ai strazii, in Gara mica din Targu Mures. Gasind o geanta diplomat in care ei spera sa fie o avere, cei 3 barbati se pun la masa si isi povestesc vietile. In final, uitand parca de servieta si de scopul initial al intalnirii, ei intemeiaza o prietenie de lunga durata. Prietenie de care nu au avut parte, ei luptandu-se toata viata cu singuratatea. Cei 3 barbati sunt oameni cu scoala, care din anumite motive (pe care ei si le expun in povestiri pe parcursul filmului), au ajuns sa traiasca pe strada. Povestea nu este una trista, ci una chiar optimista, generand astfel mesajul principal al filmului, ca cele mai de pret lucruri din lume sunt prietenia familia si apropierea dintre oameni, acestea fiind prezentate in contrast cu marginalizarea creeata de lumea materiala.

DESPRE CAMPANIA DE DISTRIBUTIE A FILMULUI: Echipa de productie isi doreste ca odata finalizat, filmul sa fie trimis la festivaluri importante din intreaga lume. Dupa aceasta perioada de inscrieri in competitii internationale, productia Billion Star Hotel va parcurge drumul obisnuit al unui film: CINEMATOGRAF – TELEVIZIUNE – DVD. Echipa de productie spera ca acest drum parcurs sa fie cat mai lung si sa cuprinda cat mai multe tari din intreaga lume.

DESPRE IMPACTUL IN JUDETUL MURES SI NECESITATEA UNUI PARTENERIAT LA NIVEL JUDETEAN: Filmul promoveaza intreg judetul Mures atat prin faptul ca filmarile vor loc in aceasta zona geografica, cat si datorita scenariului, care are ca principal loc de desfasurare a actiunii municipiul Targu Mures . Echipa de productie a filmului considera ca parteneriatul cu institutiile publice si cele private, apartinand acestei zone geografice, este unul benefic, esential atat pentru productia filmului cat si pentru imaginea judetului Mures.

Contact

Telefon (Secretariat Productie): 0723.207.149

E-mail: receptie@billionstarhotel.ro

Web: http://billionstarhotel.ro (va fi lansat pe 21 septembrie )