Incepe BITFF

Un concept nou de eveniment pentru Romania: un festival international de film, in cadrul unui targ international de turism. BITFF (Bucharest International Tourism Film festival) se doreste a fi pe de o parte un bonus informational pentru vizitatorii targului de turism Winter Holiday, iar pe de alta parte, un eveniment cultural-turistic destinat iubitorilor celei de-a saptea arta. Putin modificat fata de lansarea oficiala din iulie, conceptul BITFF scoate pentru moment din program competitiile, lasand loc zilelor-eveniment. BITFF va avea loc bianual, la fiecare editie a Targului International de Turism Winter/Summer Holiday, in lunile martie si octombrie. Fiecare dintre cele 4 zile ale festivalului va fi dedicata unui eveniment special.

Prima editie ne-am dorit sa o incepem cu un tribut adus Bucurestiului Interbelic, cel supranumit “Micul Paris. Joi 7 Octombrie 2010, la ora 13 va avea loc deschiderea oficiala a festivalului, cu o expozitie de fotografie organizata de Asociatia “Bucurestiul meu drag”, urmata de proiectii de film documentar cu si despre Bucuresti, produse intre anii 1913-1935. 

Vineri 8 Octombrie, vom sarbatori impreuna cu Ambasada Chile in Romania, bicentenarul statului Chile. Domnul Iván Véjar Pardo, Secretar II si Consul al Ambasadei, va deschide expozitia de fotografie incepand cu ora 13:00. O ora mai tarziu vor incepe si proiectiile de film “Chile, a paradise awaiting discovery”, din care face parte si documentarul “Insula Robinson Crusoe”.

Sambata 9 Octombrie, ne vom delecta cu 21 de filme care au ca tematica mancarea si cultura urbana/rurala. Scurt metrajele sunt puse la dispozitie de reteaua europeana Nisi Masa, care a organizat festivalul A MATTER OF TASTE, un proiect audiovizual care leaga mancarea, gustul si filmul.

Dupa CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN AFRICA DE SUD, continentul negru a renascut parca. Nici noi nu ne-am putut abtine sa nu va prezentam imagini din Gradina Raiului. Am pastrat pentru ultima zi de festival (Duminica 9 Octombrie), 3 documentare care infatiseaza atat viata oamenilor de pe continentul african, cat si perspectivele turistice pe care le are acest teritoriu.

La fiecare editie a festivalului, BITFF isi va rezerva dreptul de a propune diferite destinatii turistice prin promovarea unor filme documentare in pauzele din programul oficial. In aceasta toamna va invitam sa faceti croaziere pe Volga si Marea Neagra si sa descoperiti frumusetile Moldovei.

Programul complet al festivalului il puteti gasi pe site-ul www. bitff. com.
 

Va asteptam in perioada 7-10 Octombrie, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Iorga. Intrarea se face pe baza biletului Targului International de Turism Winter Holiday.